Четиридневната визита на страните от Западните Балкани на председателя на Еврокомисията

...
Четиридневната визита на страните от Западните Балкани на председателя на Еврокомисията
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен призова Сърбия да признае „де факто“ косовското гражданство

Четиридневната аудиенция на страните от Западните Балкани на председателя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен продължи в Косово.

Сърбия би трябвало да признае " де факто " косовското поданство, а Прищина да започва плана за Съюз на сръбските общини със сръбско болшинство. Тази позиция тя изрази на взаимната конференция с президента Вьоса Османи след срещата им, извършена в Прищина.

 
Всички знаем, че можем да реализираме триумфи, единствено в случай че Косово и Сърбия възстановяват връзките си. Абсолютно решаващо е двете страни да се ангажират и да си сътрудничат. Заедно обсъдихме тематиката, че Косово може да стартира процедура за основаване на асоциация на общините със сръбско болшинство.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Урсула фон дер Лайен оцени напредъка на Косово през последния интервал и поздрави страната за положените старания за подсилване на демокрацията. Тя напомни, че Европейски Съюз е подкрепил визовата либерализация за Косово

Има и нов капиталов проект и той работи доста добре. Ако работи за страните членки на Европейски Съюз, ще работи и за страните от Западните Балкани. Този проект има капацитета да удвои приходите ви в границите на едно десетилетие. Всички тези триумфи могат да бъдат реализирани единствено в случай че Косово и Сърбия възстановяват връзките си, съобщи още фон дер Лайен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР